BHV cursus

Zoekt u naar een manier om uw werkomgeving veiliger te maken en tegelijkertijd uw team te versterken? Het volgen van een BHV cursus is de oplossing. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Iedere organisatie moet minstens 1 bedrijfshulpverlener (BHV’er) hebben. Hoeveel BHV’ers is afhankelijk van de omvang van uw organisatie en wordt vastgesteld aan de hand van het RI&E-beleid. Heeft u een grote organisatie met veel BHV’ers? Dan dienen er voldoende BHV’ers en ook BHV ploegleiders aanwezig te zijn.

Het volgen van een BHV basiscursus, een BHV herhalingscursus of een BHV ploegleiderscursus kan via het LOC. Met onze BHV cursussen bieden we iedereen, van beginners tot gevorderden, de mogelijkheid om vaardigheden te leren die van cruciaal belang zijn in noodsituaties. Van levensreddende eerste hulp tot brandbestrijding en evacuatieprocedures.

Wat is een BHV cursus?

Een BHV cursus is een training die werknemers de kennis en vaardigheden leert die nodig zijn om op noodsituaties te kunnen reageren. Het doel van bedrijfshulpverlening is drievoudig: het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden van een beginnende brand en het begeleiden van een evacuatie in het geval van ernstige noodsituaties.

Een BHV certificaat halen

Tijdens een BHV cursus leren deelnemers hoe ze levensreddende eerste hulp kunnen verlenen, zoals reanimatie en het behandelen van wonden. Ze krijgen ook training in het gebruik van blusmiddelen en het herkennen van verschillende soorten branden, zodat ze kunnen optreden voordat de professionele hulpdiensten er zijn. Daarnaast omvat de cursus het leren coördineren van een veilige evacuatie, waarbij de veiligheid van alle aanwezigen voorop staat.

Het volgen van een BHV cursus is niet alleen wettelijk verplicht voor bedrijven, maar draagt ook bij aan een veiligere werkomgeving. Het zorgt ervoor dat er altijd iemand aanwezig is die weet wat er gedaan moet worden in geval van een noodsituatie, wat de schade kan beperken en zelfs levens kan redden.

Daarom kiest u voor LOC

Bekijk cursusaanbod

Ons cursusaanbod

2 dagen

BHV basis


Bedrijfshulpverlener worden? 2 dagen incl. EHBO, Brandbestrijding, Ontruiming en AED.

Prijs € 285,-

Meer info

1 dag

BHV herhaling


Bedrijfshulpverlener blijven? In 1 dag wordt de kennis van de BHV-er weer volledig opgefrist.

Prijs € 215,-

Meer info

4 uur klassikaal

BHV herhaling E-learning


Snel en voordelig BHV certificaat verlengen! 4 uur thuis middels en 4 uur klassikaal praktijk.

Prijs € 120,-

Meer info

2 dagen

BHV ploegleider basis


Geef leiding aan alle BHV'ers bij calamiteiten: haal het aanvullende ploegleider certificaat

Prijs € 550,-

Meer info

1 dag

BHV ploegleider herhaling


Net als bij een reguliere BHV'er moet de kennis van de ploegleider up-to-date blijven.

Prijs € 295,-

Meer info

Onderdelen van een BHV cursus

De BHV cursus is opgebouwd uit drie kernonderdelen die belangrijk zijn voor een effectieve bedrijfshulpverlening: eerste hulp bij ongevallen, brandpreventie en -bestrijding, en ontruimingsprocedures.

Eerste hulp bij ongevallen

Het onderdeel eerste hulp is gericht op het verlenen van onmiddellijke zorg aan slachtoffers bij ongevallen. Cursisten leren levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook komen de behandeling van snijwonden, brandwonden, botbreuken en shock aan bod. Het doel is om eerste hulp te bieden tot professionele medische hulp beschikbaar is, om zo de kans op herstel van het slachtoffer te vergroten.

Brandpreventie en -bestrijding

Dit onderdeel behandelt het voorkomen van brand en het effectief bestrijden ervan. Deelnemers leren over de verschillende brandklassen, het gebruik van blusmiddelen zoals brandblussers en brandslangen en het belang van brandveiligheidsbewustzijn. Door praktijkoefeningen worden cursisten voorbereid op hoe te handelen bij een beginnende brand, met als doel schade en letsel zo klein mogelijk te houden.

Ontruimingsprocedures

Ontruimingsprocedures zorgen ervoor dat iedereen veilig een gebouw kan verlaten tijdens een noodsituatie. Deelnemers krijgen inzicht in het plannen van een ontruiming, communicatie tijdens een ontruiming, en de rol van de BHV’er in het leiden van deze procedures. Het gaat hierbij niet alleen om de praktische uitvoering, maar ook om het belang van voorbereiding en het regelmatig oefenen van ontruimingsplannen.

Waarborgen van de veiligheid

Het belang van goed opgeleide bedrijfshulpverleners binnen elke organisatie kan niet genoeg benadrukt worden. Een BHV cursus biedt medewerkers de vaardigheden en kennis om op een juiste manier te reageren in noodgevallen. Dit is belangrijk voor de veiligheid en het welzijn van iedereen op de werkvloer. Door de juiste BHV cursus te kiezen draagt u bij aan een veilige werkomgeving waarin iedereen zich beschermd voelt.

Bij LOC kiest u voor het halen van een BHV certificaat uit verschillende BHV cursussen. Of voor elke werknemer BHV verplicht is en welke BHV cursussen u dan moet volgen, is afhankelijk van uw organisatie. U heeft keuze uit BHV Basis, BHV herhaling of BHV herhaling met E-learning, BHV ploegleider basis, BHV ploegleider herhaling en speciale code 95 EHBO cursus voor chauffeurs.

Veel gestelde vragen

Wij bieden onze BHV cursussen aan in Rijsbergen, Bavel, Made, Oud-Gastel, Dongen, Rijen, Zevenbergen, Raamsdonksveer, Oosterhout, Oudenbosch, Bergen op Zoom, Dordrecht, Roosendaal, Tilburg, Breda en Etten-Leur. Mocht uw plaats er niet bij staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een BHV’er is een bedrijfshulpverlener. Deze persoon biedt hulp bij incidenten op de werkvloer, zoals brand, een ongeval of ontruiming. In het geval van nood kan een BHV’er collega’s, leveranciers en aanwezige klanten in veiligheid brengen of eerste hulp verlenen.

Een BHV cursus is niet voor iedereen verplicht. Wel is het verplicht om per organisatie minstens 1 BHV’er op de werkvloer te hebben. Het aantal verplichte BHV’ers is afhankelijk van de omvang van de organisatie en wordt uiteindelijk bepaald aan de hand van het RI&E-beleid.

Tijdens de BHV basiscursus leert u alles over de vier belangrijkste kernwaarden van een BHV’er: EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen) inclusief lotuspatient, brandbestrijding, ontruiming en communicatie met hulpinstanties en gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). Met een BHV ploegleider basiscursus leert u leiding geven aan een groep BHV’ers, zorgt u dat zij de juiste kennis en vaardigheden hebben en behouden en beheert en controleert u de middelen.

Een NIBHV-certificaat is 1 jaar geldig. Na 1 jaar moet u uw BHV-certificaat verlengen. Drie maanden voordat uw certificaat vervalt, krijgt u van ons een herinnering. Door een herhalingscursus te volgen, kunt u de geldigheid van uw BHV certificaat met een jaar verlengen.

De kosten van het volgen van een BHV cursus zijn afhankelijk van welke training u volgt. Bij het LOC heeft u al een BHV basiscursus voor € 295,-, een herhalingscursus of E-learning voor € 180,-, een ploegleider basiscursus voor € 550,- en een ploegleider herhalingscursus voor € 295,-.

Een BHV cursus bij het LOC duurt 1 of 2 dagen. Hoe lang een BHV cursus duurt is afhankelijk van uw basis en voor welke training u zich aanmeldt. Bij het LOC bieden we een 2-daagse basiscursus, een 1-daagse herhalingscursus, een E-learning van 4 uur online zelfstudie en 4 uur praktijktraining, een 2-daagse ploegleider basiscursus en een 1-daagse ploegleider herhalingscursus.

Het LOC biedt alle BHV opleidingen ook incompany aan. Dit heeft verschillende voordelen: u en uw werknemers hoeven niet te reizen en de cursus wordt afgestemd op uw organisatie, medewerkers en materiaal.

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken