Heeft u een heftruckcertificaat nodig? Bij het LOC behaalt u uw heftruckcertificaat in een mum van tijd. Ook voor een opfriscursus zijn u en uw medewerkers bij ons aan het juiste adres. Met een 1-, 2-, of 4-daagse cursus brengen we uw hefruckvaardigheden naar een hoger niveau.

Een heftruck is een van de meest gebruikte interne transportmiddelen in de logistieke sector. Het magazijnhulpmiddel ondersteunt bij het verplaatsen van goederen tot wel 5 ton. Het is van groot belang om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren als je werkt met een heftruck. Wist u dat een ‘kleine’ heftruck met vracht al gauw 5.500 kilogram weegt? Dat zijn 3 tot 5 personenauto’s. Ruim 51% van de bedrijfsongevallen heeft te maken met de besturing van een machine.

Hoewel een certificaat niet verplicht is, moet u wel aan kunnen tonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen. Door een heftruckcertificaat te behalen is dat probleem opgelost.

De training

Voor het behalen van uw heftruckcertificaat bieden we verschillende trainingen aan. Deze trainingen volgt u in het Nederlands, Engels, Duits, Pools of Roemeens. Op aanvraag bieden we de trainingen ook in andere talen aan.

Voor alle instroomniveau’s

Wist u dat wij op jaarbasis zo’n 1000 hef- en reachtruckcursussen per jaar verzorgen?

Heftruckopleiding van LOC

  • U krijgt tot wel € 200,- SOOB subsidie
  • EPT-certificering is standaard inbegrepen bij onze cursussen
  • We geven uitgebreid advies, bieden offertes op maat en helpen u bij subsidieaanvragen
  • U krijg uw eigen opleidingsadviseur toegewezen
  • Het is mogelijk om incompany cursussen te organiseren op locaties in heel Nederland
  • We sturen een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.
Bekijk cursusaanbod

Ons cursusaanbod

3 dagen

3-daagse basistraining


Leer alle ins & outs m.b.t. de besturing van de heftruck of reachtruck

Prijs € 660,-

Meer info

2 dagen

2-daagse veiligheidstraining


Veilig gebruiken, besturen en bedienen van de reachtruck of heftruck in de praktijk

Prijs € 495,-

Meer info

1 dag

1-daagse herhalingstraining


Hef de kennis en vaardigheden op naar het hoogste veiligheidsniveau!

Prijs € 285,-

Meer info

Veel gestelde vragen

Een heftruck is een industrieel transportmiddel en wordt gebruikt voor het verplaatsen en tillen van zware materialen. Door middel van een metalen vork en een hefmechanisme, kan een heftruck eenvoudig zware ladingen oppakken en verplaatsen. Het transportmiddel wordt veel gebruikt in de logistieke sector en bestaat in verschillende soorten en maten. Een heftruck wordt ook wel een vorkheftruck of vorklift genoemd. 

Een heftruck en reachtruck lijken op elkaar, maar toch zijn er veel verschillen. Een heftruck en reachtruck verschillen in maximale hefhoogte, hefmast, bestuurderspositie en wielen. De maximale hefhoogte van een heftruck ligt doorgaans tussen de 6 en 7 meter, terwijl een reachtruck tot wel 13 meter hoogte kan tillen. Bij een heftruck zit een bestuurder achter de vork, maar bij een reachtruck is de bestuurderspositie een kwartslag gedraaid. Hierdoor zit u als het ware naast het hefmechanisme. Een heftruck is voorzien van luchtbanden waarmee je buiten kunt rijden. Met een reachtruck mag alleen binnen gereden worden. Een reachtruck is een stuk wendbaarder en daardoor eenvoudiger te gebruiken in smalle gangpaden.

Het is ook mogelijk om de cursus bij uw eigen bedrijf te organiseren. Daarvoor bieden wij Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck cursus volgen bij het LOC?

Voor het volgen van een heftrucktraining bij het LOC is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist. Onder speciale omstandigheden is het mogelijk om een cursus vanaf 16 jaar te volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

U mag met een heftruck op de openbare weg rijden. U moet daarvoor wel kunnen aantonen dat u genoeg kennis en ervaring heeft en in het bezit bent van een rijbewijs. Voor het rijden met een heftruck op de openbare weg is een minimumleeftijd van 18 jaar verplicht.

Een heftruckcertificaat is niet verplicht. U moet wel kunnen aantonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen. Dat kan met een heftruckcertificaat.

Een heftruckcertificaat van het LOC is vijf jaar geldig. Na vijf jaar moet u uw heftruckcertificaat verlengen. Het LOC stuurt u een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.

U kunt uw heftruckcertificaat verlengen door een 1-daagse herhalingstraining te volgen bij het LOC. Als u deze training met succes afrondt, krijgt u een nieuw heftruckcertificaat dat vijf jaar geldig is.

De kosten van een heftruckcertificaat zijn afhankelijk van welke training u volgt. Bij het LOC heeft u al een 4-daagse basiscursus voor € 895,-, een 2-daagse veiligheidstraining voor € 455,- en een 1-daagse herhalingstraining voor € 255,-. Bent u aangesloten bij het SOOB subsidiepunt? Dan kunt u op deze training € 125,- tot € 200,- SOOB subsidie krijgen.

Een heftruck cursus bij het LOC duurt 1, 2 of 4 dagen. Hoe lang een heftrucktraining duurt is afhankelijk van uw niveau en de training waarvoor u zich aanmeldt. Bij het LOC bieden we een 4-daagse basiscursus, een 2-daagse veiligheidstraining en een 1-daagse herhalingstraining

Wij bieden deze incompany trainingen aan in Bavel, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Dordrecht, Etten-Leur, Made, Oosterhout, Oud-Gastel, Oudenbosch, Raamsdonksveer, Rijen, Rijsbergen, Roosendaal, Tilburg en Zevenbergen. Mocht uw plaats er niet bij staan, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken