Heftruckcertificaat behalen in Oudenbosch? Bij het LOC behaalt u uw heftruckcertificaat in een mum van tijd. Wij bieden dit incompany aan, maar ook op onze eigen locatie in Etten-Leur. Dit ligt op een kleine 10 minuten rijden van Oudenbosch. Ook voor een opfriscursus zijn u en uw medewerkers bij ons aan het juiste adres. Met een 1-, 2-, of 4-daagse cursus brengen we uw heftruckvaardigheden naar een hoger niveau.

Een heftruck is een van de meest gebruikte interne transportmiddelen in de logistieke sector. Het magazijnhulpmiddel ondersteunt bij het verplaatsen van goederen tot wel 5 ton. Het is van groot belang om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren als je werkt met een heftruck. Wist u dat een ‘kleine’ heftruck met vracht al gauw 5.500 kilogram weegt? Dat is vergelijkbaar met 3 tot 5 personenauto’s. Ruim 51% van de bedrijfsongevallen heeft te maken met de besturing van een machine.

Hoewel een certificaat niet verplicht is, moet u wel aan kunnen tonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen. Door een heftruckcertificaat te behalen is dat probleem opgelost.

De training in Oudenbosch

Voor het behalen van uw heftruckcertificaat bieden we verschillende trainingen aan. Deze trainingen volgt u in het Nederlands, Engels, Duits, Pools of Roemeens. Op aanvraag bieden we de trainingen ook in andere talen aan.

Voor alle instroomniveau’s

Wist u dat wij op jaarbasis zo’n 1000 heftruck- en reachtruckcursussen per jaar verzorgen?

Cursussen in Oudenbosch

Naast het behalen van uw heftruckcertificaat in Oudenbosch bieden wij nog meer cursussen incompany aan in deze plaats. Wij bieden ook een VCA cursus, een BHV cursus en een reachtruck certificaat aan in Oudenbosch.

Heftruckopleiding van LOC

  • U krijgt tot wel € 200,- SOOB subsidie
  • EPT-certificering is in Oudenbosch standaard inbegrepen bij onze cursussen
  • We geven uitgebreid advies, bieden offertes op maat en helpen u bij subsidieaanvragen
  • U krijgt uw eigen opleidingsadviseur toegewezen
  • Het is mogelijk om incompany cursussen in Oudenbosch te organiseren
  • We sturen een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.
Bekijk cursusaanbod

Ons cursusaanbod in Oudenbosch

3 dagen

3-daagse basistraining


Leer alle ins & outs m.b.t. de besturing van de heftruck of reachtruck

Prijs € 660,-

Meer info

2 dagen

2-daagse veiligheidstraining


Veilig gebruiken, besturen en bedienen van de reachtruck of heftruck in de praktijk

Prijs € 495,-

Meer info

1 dag

1-daagse herhalingstraining


Hef de kennis en vaardigheden op naar het hoogste veiligheidsniveau!

Prijs € 285,-

Meer info

FAQ heftruckcertificaat Oudenbosch

Een heftruck is een industrieel transportmiddel en wordt gebruikt voor het verplaatsen en tillen van zware materialen. Doormiddel van een metalen vork en een hefmechanisme, kan een heftruck eenvoudig zware ladingen oppakken en verplaatsen. Het transportmiddel wordt veel gebruikt in de logistieke sector en bestaat in verschillende soorten en maten. Een heftruck wordt ook wel een vorkheftruck of vorklift genoemd.

Een heftruck en reachtruck lijken op elkaar, maar toch zijn er veel verschillen. Een heftruck en reachtruck verschillen in maximale hefhoogte, hefmast, bestuurderspositie en wielen. De maximale hefhoogte van een heftruck ligt doorgaans tussen de 6 en 7 meter, terwijl een reachtruck tot wel 13 meter hoogte kan tillen. Bij een heftruck zit een bestuurder achter de vork, maar bij een reachtruck is de bestuurderspositie een kwartslag gedraaid. Hierdoor zit u als het ware naast het hefmechanisme. Een heftruck is voorzien van luchtbanden waarmee u buiten kunt rijden. Met een reachtruck mag alleen binnen gereden worden. Een reachtruck is een stuk wendbaarder en daardoor eenvoudiger te gebruiken in smalle gangpaden.

Het is ook mogelijk om de cursus bij uw eigen bedrijf te organiseren. Daarvoor bieden wij incompany cursussen aan.

U mag met een heftruck op de openbare weg rijden. U moet daarvoor wel kunnen aantonen dat u genoeg kennis en ervaring heeft en in het bezit bent van een rijbewijs. Voor het rijden met een heftruck op de openbare weg is een minimumleeftijd van 18 jaar verplicht.

Een heftruckcertificaat is niet verplicht voor een logistiek medewerken. U moet wel kunnen aantonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen in bijvoorbeeld het magazijn. Dat kan met een certificaat.

Een heftruckcertificaat van het LOC is vijf jaar geldig. Na vijf jaar moet u uw heftruckcertificaat verlengen. Het LOC stuurt u een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.

U kunt uw heftruckcertificaat verlengen door een 1-daagse herhalingstraining te volgen bij het LOC. Als u deze training met succes afrondt, krijgt u een nieuw heftruckcertificaat dat vijf jaar geldig is.

De kosten van een heftruckcertificaat zijn afhankelijk van welke training u volgt. Bij het LOC heeft u al een 4-daagse basiscursus voor € 895,-, een 2-daagse veiligheidstraining voor € 455,- en een 1-daagse herhalingstraining voor € 255,-. Bent u aangesloten bij het SOOB subsidiepunt? Dan kunt u op deze training € 125,- tot € 200,- SOOB subsidie krijgen.

Een heftruck cursus bij het LOC duurt 1, 2 of 4 dagen. Hoe lang een heftrucktraining duurt is afhankelijk van uw niveau en de training waarvoor van u, uw collega’s of de logistiek medewerker. Bij het LOC bieden we een 4-daagse basiscursus, een 2-daagse veiligheidstraining en een 1-daagse herhalingstraining.

Voor het volgen van een heftrucktraining bij het LOC en het behalen van een heftruck certificaat Oudenbosch is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist. Onder speciale omstandigheden is het mogelijk om een cursus en opleiding vanaf 16 jaar te volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

De kwaliteit van heftruckopleidingen bij LOC in verhouding tot andere instituten is hoog. Het LOC legt met de heftruckcursussen de nadruk op veiligheid, praktijkervaring en risicomanagement. Gemiddeld beoordelen klanten de cursussen van het LOC met een 8,4. 

Voor het behalen van een heftruckcertificaat biedt het LOC verschillende trainingen aan. Er is een 1-daagse herhalingstraining voor ervaren operators die hun vaardigheden willen opfrissen en naar een hoger niveau willen tillen. Het LOC biedt ook een 2-daagse veiligheidstraining voor medewerkers met enige ervaring en basiskennis en een 3-daagse basistraining voor medewerkers met nauwelijks of geen ervaring met het besturen van een heftruck.

Een incompany training biedt voordelen als maatwerk en gemak. Omdat we de training binnen het bedrijf geven, stemmen we de inhoud en de tijdsduur beter af op de specifieke behoeften en werkomstandigheden van de organisatie. Het zorgt voor minder reistijd en kosten voor werknemers, terwijl ze de theorie direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Bovendien bevordert het teamwork, omdat collega’s samen trainen en zo hun veiligheids- en praktijkvaardigheden als team verbeteren.

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken