Heftruckcertificaat behalen in Zevenbergen? Bij het LOC behaalt u uw heftruckcertificaat in een mum van tijd. Wij bieden dit incompany aan, maar ook op onze eigen locatie in Etten-Leur. Dit ligt op een kleine 10 minuten rijden van Zevenbergen. Ook voor een opfriscursus zijn u en uw medewerkers bij ons aan het juiste adres. Met een 1-, 2-, of 4-daagse cursus brengen we uw heftruckvaardigheden naar een hoger niveau.

Een heftruck is een van de meest gebruikte interne transportmiddelen in de logistieke sector. Het magazijnhulpmiddel ondersteunt bij het verplaatsen van goederen tot wel 5 ton. Het is van groot belang om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren als je werkt met een heftruck. Wist u dat een ‘kleine’ heftruck met vracht al gauw 5.500 kilogram weegt? Dat is vergelijkbaar met 3 tot 5 personenauto’s. Ruim 51% van de bedrijfsongevallen heeft te maken met de besturing van een machine.

Hoewel een certificaat niet verplicht is, moet u wel aan kunnen tonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen. Door een heftruckcertificaat te behalen is dat probleem opgelost.

De training in Zevenbergen

Voor het behalen van uw heftruckcertificaat bieden we verschillende trainingen aan. Deze trainingen volgt u in het Nederlands, Engels, Duits, Pools of Roemeens. Op aanvraag bieden we de trainingen ook in andere talen aan.

Voor alle instroomniveau’s

Wist u dat wij op jaarbasis zo’n 1000 heftruck- en reachtruckcursussen per jaar verzorgen?

Cursussen in Zevenbergen

Naast het behalen van uw heftruckcertificaat in Zevenbergen bieden wij nog meer cursussen incompany aan in deze plaats. Wij bieden ook een BHV cursus, een VCA cursus en een reachtruck certificaat aan in Zevenbergen.

Heftruckopleiding van LOC

  • U krijgt tot wel € 200,- SOOB subsidie
  • EPT-certificering is in Zevenbergen standaard inbegrepen bij onze cursussen
  • We geven uitgebreid advies, bieden offertes op maat en helpen u bij subsidieaanvragen
  • U krijgt uw eigen opleidingsadviseur toegewezen
  • Het is mogelijk om incompany cursussen in Zevenbergen te organiseren
  • We sturen een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.
Bekijk cursusaanbod

Ons cursusaanbod in Zevenbergen

3 dagen

3-daagse basistraining


Leer alle ins & outs m.b.t. de besturing van de heftruck of reachtruck

Prijs € 660,-

Meer info

2 dagen

2-daagse veiligheidstraining


Veilig gebruiken, besturen en bedienen van de reachtruck of heftruck in de praktijk

Prijs € 495,-

Meer info

1 dag

1-daagse herhalingstraining


Hef de kennis en vaardigheden op naar het hoogste veiligheidsniveau!

Prijs € 285,-

Meer info

FAQ heftruckcertificaat Zevenbergen

Een heftruck is een industrieel transportmiddel en wordt gebruikt voor het verplaatsen en tillen van zware materialen. Doormiddel van een metalen vork en een hefmechanisme, kan een heftruck eenvoudig zware ladingen oppakken en verplaatsen. Het transportmiddel wordt veel gebruikt in de logistieke sector en bestaat in verschillende soorten en maten. Een heftruck wordt ook wel een vorkheftruck of vorklift genoemd.

Een heftruck en reachtruck lijken op elkaar, maar toch zijn er veel verschillen. Een heftruck en reachtruck verschillen in maximale hefhoogte, hefmast, bestuurderspositie en wielen. De maximale hefhoogte van een heftruck ligt doorgaans tussen de 6 en 7 meter, terwijl een reachtruck tot wel 13 meter hoogte kan tillen. Bij een heftruck zit een bestuurder achter de vork, maar bij een reachtruck is de bestuurderspositie een kwartslag gedraaid. Hierdoor zit u als het ware naast het hefmechanisme. Een heftruck is voorzien van luchtbanden waarmee u buiten kunt rijden. Met een reachtruck mag alleen binnen gereden worden. Een reachtruck is een stuk wendbaarder en daardoor eenvoudiger te gebruiken in smalle gangpaden. Hiervoor kunt u een reachtruckcertificaat halen door de opleiding te doen.

Het is ook mogelijk om de cursus bij uw eigen bedrijf te organiseren. Daarvoor bieden wij incompany cursussen aan.

U mag met een heftruck op de openbare weg rijden. U moet daarvoor wel kunnen aantonen dat u genoeg kennis en ervaring heeft en in het bezit bent van een rijbewijs. Voor het rijden met een heftruck op de openbare weg is een minimumleeftijd van 18 jaar verplicht.

Een heftruckcertificaat is niet verplicht. U moet wel kunnen aantonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een heftruck te besturen. Dat kan met een heftruckcertificaat die u kunt behalen bij heftruck opleidingen.

Een heftruckcertificaat van het LOC is vijf jaar geldig net als de meeste cursussen. Na vijf jaar moet u uw heftruckcertificaat verlengen. Het LOC stuurt u een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.

U kunt uw heftruckcertificaat verlengen door een 1-daagse herhalingstraining te volgen bij het LOC. Als u deze herhalingscursus met succes afrondt, krijgt u een nieuw heftruckcertificaat dat vijf jaar geldig is.

De kosten van een heftruckcertificaat zijn afhankelijk van welke training u volgt. Bij het LOC heeft u al een 4-daagse basiscursus voor € 895,-, een 2-daagse veiligheidstraining voor € 455,- en een 1-daagse herhalingstraining voor € 255,-. Bent u aangesloten bij het SOOB subsidiepunt? Dan kunt u op deze training € 125,- tot € 200,- SOOB subsidie krijgen.

Een heftruck certificaat Zevenbergen in Noord-Brabant bij het LOC duurt 1, 2 of 4 dagen. Hoe lang een heftrucktraining duurt is afhankelijk van uw niveau en de training waarvoor u zich aanmeldt. Bij het LOC bieden we een 4-daagse basiscursus, een 2-daagse veiligheidstraining en een 1-daagse herhalingstraining.

Voor het volgen van een heftrucktraining bij het LOC is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist. Onder speciale omstandigheden is het mogelijk om een cursus vanaf 16 jaar te volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Het halen van een heftruck certificaat bij het LOCB heeft verschillende voordelen. Zo krijgt u tot wel € 200,- SOOB subsidie en is een EPT-certificering in Zevenbergen standaard inbegrepen bij de cursussen. Daarnaast geeft het LOCB uitgebreid advies, biedt offertes op maat en helpt bij subsidieaanvragen. U krijgt uw eigen opleidingsadviseur toegewezen en het is mogelijk om incompany cursussen in Zevenbergen te organiseren. Bovendien stuurt het LOCB een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.

Het volgen van een heftruckcursus zorgt ervoor dat u niet alleen leert hoe u deze voertuigen veilig en efficiënt bestuurt, maar benadrukt ook het belang van veiligheidsvoorschriften en ergonomisch werken. Zo wordt u als bestuurder beter in het veilig laden, lossen en transporteren van goederen. Bovendien helpt het bedrijven te voldoen aan wettelijke normen, terwijl het risico op ongelukken, letsel en schade aan goederen en apparatuur afneemt. Dit zorgt voor kostenbesparing en soepelere bedrijfsprocessen. 

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken