Voor het behalen van uw reachtruckcertificaat in Dongen bent u bij het LOC aan het juiste adres. Heeft u al jarenlang ervaring in het besturen en bedienen van een reachtruck, maar kunt u wel een opfriscursus gebruiken? Ook dan moet u bij het LOC zijn. Wij bieden trainingen van 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen voor het behalen van uw reachtruckcertificaat op onze locatie in Etten-Leur of bij u in Dongen.

Reachtruckcertificaat behalen in de buurt van Dongen

Werkt u in de logistieke sector, dan bent u vast bekend met een reachtruck. Het transportmiddel wordt gebruikt om zware goederen binnen uw magazijn te verplaatsen. Voor het gebruiken van een reachtruck in Dongen is een certificaat niet verplicht, maar u moet wel aantonen dat u of uw medewerkers om kunnen gaan met een reachtruck. Met het behalen van een reachtruckcertificaat in Dongen bewijst u dat u en uw collega’s bekwaam genoeg zijn.

Professionele opleiders in Dongen

Volgt u een reachruckopleiding van het LOC in of nabij Dongen, dan weet u zeker dat u wordt geholpen door deskundige en ervaren trainers. Onze professionele opleidingsadviseurs in de buurt van Dongen hebben veel ervaring en voorzien u van deskundig advies. De trainers beschikken natuurlijk zelf over de benodigde certificeringen en worden continu bijgeschoold. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen binnen de branche.

Reachtruckcertificaat verlengen in Dongen

Na het afronden van een reachtruckcursus in Dongen, ontvangt u een reachtruckcertificaat dat 5 jaar geldig is. Om uw certificaat te behouden, moet u na 5 jaar een herhalingscursus volgen. Wij sturen u voor het vervallen van de geldigheid een herinnering. Het volgen van deze herhalingstraining kan in Etten-Leur of in Dongen.

Incompany reachtruckcertificaat halen in Dongen

Voor het volgen van een reachtrucktraining nodigen we u uit op onze locatie in Etten-Leur. Wilt u de opleiding liever in uw eigen pand in Dongen volgen? Het is mogelijk uw reachtruckcertificaat incompany te behalen. Dit heeft als voordeel dat we de cursus kunnen afstemmen op uw organisatie, medewerkers en materiaal en jullie niet hoeven te reizen.

Cursussen in Dongen

Naast het behalen van uw reachtruckcertificaat in Dongen bieden wij nog meer cursussen incompany aan in deze plaats. Wij bieden ook een BHV cursus, een heftruckcertificaat en een VCA cursus aan in Dongen.

Daarom kiest u voor een reachtruckopleiding van het LOC

  • U krijgt tot wel € 200,- SOOB-subsidie
  • EPT-certificering is standaard inbegrepen bij onze cursussen
  • We geven uitgebreid advies, bieden offertes op maat en helpen u bij subsidieaanvragen
  • U krijg uw eigen opleidingsadviseur toegewezen
  • Het is mogelijk om incompany cursussen te organiseren op locaties in heel Nederland
  • We sturen een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.
Bekijk cursusaanbod

Ons cursusaanbod in Dongen

3 dagen

3-daagse basistraining


Leer alle ins & outs m.b.t. de besturing van de heftruck of reachtruck

Prijs € 660,-

Meer info

2 dagen

2-daagse veiligheidstraining


Veilig gebruiken, besturen en bedienen van de reachtruck of heftruck in de praktijk

Prijs € 495,-

Meer info

1 dag

1-daagse herhalingstraining


Hef de kennis en vaardigheden op naar het hoogste veiligheidsniveau!

Prijs € 285,-

Meer info

FAQ reachtruckcertificaat Dongen

Een reachtruck is een transportmiddel en wordt in de logistieke sector gebruikt voor het verplaatsen en tillen van zware materialen. Door middel van een metalen vork die naar voor en achter kan bewegen en een enkel achterwiel, kan het voertuig eenvoudig door smalle magazijnpaden bewegen.

Een heftruck en reachtruck lijken op elkaar, maar toch zijn er veel verschillen. Een heftruck en reachtruck verschillen in maximale hefhoogte, hefmast, bestuurderspositie en wielen. De maximale hefhoogte van een heftruck ligt doorgaans tussen de 6 en 7 meter, terwijl een reachtruck tot wel 13 meter hoogte kan tillen. Bij een heftruck zit een bestuurder achter de vork, maar bij een reachtruck is de bestuurderspositie een kwartslag gedraaid. Hierdoor zit u als het ware naast het hefmechanisme. Een heftruck is voorzien van luchtbanden waarmee je buiten kunt rijden. Met een reachtruck mag alleen binnen gereden worden. Een reachtruck is een stuk wendbaarder en daardoor eenvoudiger te gebruiken in smalle gangpaden.

Voor het volgen van een reachtrucktraining bij het LOC is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist. Onder speciale omstandigheden is het mogelijk om een cursus vanaf 16 jaar te volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Een reachtruckcertificaat is niet verplicht. U moet wel kunnen aantonen dat u of uw medewerkers bekwaam genoeg zijn om een reachtruck te besturen. Dat kan met een reachtruckcertificaat.

U kunt een reachtruck cursus volgen op een van de locaties van het LOC in Nederland. Ook bieden wij incompany opleidingen aan. Deze kunnen nagenoeg op elke gewenste locatie worden gegeven. Het is dus mogelijk om incompany cursussen te volgen op locaties in heel Nederland.

Een reachtruckcertificaat van het LOC is vijf jaar geldig. Na vijf jaar moet u uw reachtruckcertificaat verlengen. Het LOC stuurt u een automatische reminder wanneer de certificaten van u of uw medewerkers verlopen.

U kunt uw reachtruckcertificaat verlengen door een 1-daagse herhalingstraining te volgen bij het LOC. Als u deze training met succes afrondt, krijgt u een nieuw reachtruckcertificaat dat vijf jaar geldig is.

De kosten van een reachtruckcertificaat zijn afhankelijk van welke training u volgt. Bij het LOC heeft u al een 4-daagse basiscursus voor € 895,-, een 2-daagse veiligheidstraining voor € 455,- en een 1-daagse herhalingstraining voor € 255,-. Bent u aangesloten bij het SOOB subsidiepunt? Dan kunt u op deze training € 125,- tot € 200,- SOOB subsidie krijgen.

Een reachtruck cursus bij het LOC duurt 1, 2 of 4 dagen. Hoe lang een reachtrucktraining duurt is afhankelijk van uw niveau en de training waarvoor u zich aanmeldt. Bij het LOC bieden we een 4-daagse basiscursus, een 2-daagse veiligheidstraining en een 1-daagse herhalingstraining

Voor het behalen van uw reachtruckcertificaat hebben we verschillende trainingen. Deze trainingen bieden we aan in het Nederlands, Engels, Duits, Pools of Roemeens. Op verzoek bieden we onze cursussen ook in andere talen aan.

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken