Opleidingssubsidies

OOM staat voor Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf en is zogezegd het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor medewerkers in de (klein) metaalsector. De scholingssubsidies van OOM zijn gereserveerd voor bij OOM aangesloten metaalbewerkingsbedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers. De bijdrage wordt Persoonlijke Trainingstoelage genoemd (PTT) en kan worden aangevraagd voor maximaal 15 werknemers of 30 procent van het personeelsbestand. De subsidie kan worden aangevraagd zolang er budget is én alleen voor cursussen of opleidingen die door de werkgever én werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk Opleidings Plan (POP).

Er kan per bedrijf per categorie voor één medewerker een bijdrage worden aangevraagd voor: BHV, Brand, Code95, Heftruck. Hijs en Takeltechniek, EHBO en VCA.

De vergoeding bedraagt maximaal 50% van de kosten met een maximum van €800,00.

Meer weten over scholingsfonds OOM

Wilt u meer informatie over de exacte subsidiemogelijkheden en subsidiebedragen voor de metaalsector? Kijk dan op de website van OOM! Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact opnemen met de opleidingsadviseurs van het Logistiek Opleidings Centrum en de subsidiegids aanvragen.

Heftruck, BHV en VCA met OOM subsidie

Via het OOM kunt u subsidie krijgen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs

Neem contact op

Wilt u meer weten?

Neem contact op, vraag een offerte aan of maak direct een afspraak.

Offerte aanvragenAfspraak maken